”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

lørdag den 3. januar 2009

Velfærdsstaten

I dag fandt jeg denne konservative artikel på nettet: Den gode stat og det nye menneske.

Den giver en deprimerende men interessant beskrivelse af den danske velfærdsstat, hvor det gennemgående er, at velfærdsstaten ikke er til for borgernes skyld. Tværtimod var der forud for velfærdsstaten i 1950'erne og 1960'erne store stigninger i levestandard, og ingen almindelige borgere efterspurgte en velfærdsstat. Det gjorde derimod den socialdemokratiske og kulturradikale elite, som frygtede, at den øgede velstand skulle gøre befolkningen mere borgerlig og uimodtagelig for kollektivistisk tankegang. Derfor måtte borgerlig livsstil lægges for had og velfærdsstaten introduceres som løsningen.

Heldigvis forudser artiklen, at velfærdsstaten (ligesom det tidligere USSR) en dag vil bryde sammen under sin egen vægt. Men det er da trist at tænke på alle de ressourcer og muligheder for livsudfoldelse, som er tabt pga. af velfærdsstaten.

2 kommentarer:

Joern sagde ...

Velfærdsystemet bryder sammen om 2-4 år fra nu, hvis ikke hyperinflation og dermed mere statsgæld kan vælges, og det skyldes indvandringen af ikke-vestlige fremmede, der giver anledning til velfærdsforbrug i form af overførsler og service/tjensteydelser på 200 mia. kr. i 2010 ud af et samlet velfærdsbudget på knap 752 mia. i 2010 kr.(det offentlige har selv via Velfærdskommissionen leveret os de oplysninger der skal behandles med lidt forholdsregning for drage den uomstødelige konklusion):

http://danmark.wordpress.com/2010/04/03/13168/

M.v.h.
J. E. Vig
http://Danmark.Wordpress.com

Joern sagde ...

Det er vigtigt at forstå, at det er planlagt fra EU side at få 100 millioner muslimer mere til Europa foruden de mindst 50 de har lukket ind.

Der er redegjort for dette af en tysker i alle deltaljer - med Danmark som illustrations-eksempel:

http://michael-mannheimer.info/about/comment-page-1/#comment-1359