”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

onsdag den 28. november 2007

Den godgørende landsfader

Som bekendt har Dansk Folkeparti længe talt for et politisk indgreb, der skal sikre mere i løn til visse grupper af offentligt ansatte. Og det er i sig selv en usympatisk tanke, der griber forstyrrende ind i løndannelsen på hele arbejdsmarkedet til stor skade for rigtig mange mennesker.

Men det usympatiske fortsætter. I Børsen i dag kan man læse, at Dansk Folkeparti har betingelser. De offentligt ansatte må ikke stemme "nej" til den nye overenskomst. Kristian Thulesen Dahl siger:
For stemmer de nej, og det fører til storkonflikt, så er der ingen garanti for, at sosuerne, politibetjente, sygeplejersker, lærere mm. får det lønløft, som et flertal i Folketinget ellers vil sikre dem.
I mit hoved tegner det et billede af en "godgørende landsfader", der i sin nåde vil give en gave, til de trængende - men kun hvis de opfører sig artigt.

Må jeg låne en brækpose?

Ingen kommentarer: