”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

torsdag den 17. juli 2008

Danmark - et land for tabere

Før 1/7 2006 hed det ikke Udlændingeservice men Udlændingestyrelsen. Og det tidligere navn er fortsat det mest retvisende, for Udlændingeservice er naturligvis stadig et magtinstrument for politikerne - og ikke et serviceorgan for borgerne, som det nye navn ellers antyder.

At der er noget grundlæggende galt med statens magtudøvelse på udlændingeområdet har man længe haft på fornemmelsen. Og den seneste tids historier som eksempelvis Heller ingen skriftlig service fra Udlændingeservice fra 180 Grader kommer da heller ikke som nogen stor overraskelse.

Men nu er det selvfølgelig ikke sådan, at statens embedsmænd er dumme. Tværtimod er de rigtig dygtige til at betjene deres kunder, som er politikerne. Så spørgsmålet er, hvad det er for politikere, der hader familiesammenføringer så meget, at løgn og fortielser bliver en en integreret del af den daglige magtudøvelse? Hvad er det for politikere, som sætter egne drømme og fikse idéer over almindelig anstændighed? Og hvad er det for politikere, som ikke har selvdisciplin nok til at begrænse magtudøvelsen til det, som tjener civilsamfundet? Og hvad er det for en befolkning, der er dumme nok til at vælge den slags politikere?

Noget andet er så, at jeg egentligt heller ikke forstår, hvorfor så mange danskere står i kø for at får deres nye ægtefælle med hjem til Danmark. Hvorfor ikke forblive udenlands? Danmark er jo alligevel ved at udvikle sig til at land styret af tabere for tabere.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvad hyler de dog over?
Folk plejer bare at skulle give 50.000 kr i bestikkelse til de ansatte i Udlændingeservice, så får de alle de opholdstilladelser, de vil have. Det er vel billigere end en bostadsrätt i Sverige. Korrupte statsansatte kan være en fordel for folk, der har penge nok, ikke?
Hvor svært kan det være?
Vh Abel

Thomas sagde ...

@abel

Ha, ha. Din kommentar er vældig morsom, og man kan da også overveje, om det ud af to onder ikke er bedre med lidt penge under bordet fremfor at skulle bo over i Folkhemmet.

Men nu til det alvorlige, Abel. Som liberalist går du vel ind for lighed for loven, eller.... ?