”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

onsdag den 16. juli 2008

Dansk Folkeparti og Nazisme

Efter en lang periode, hvor jeg ikke rigtig har haft tid til at følge med på nettet og slet ikke haft tid til a kommentere, er jeg nu tilbage igen.

Bla. kan jeg se, at Jakob Munck har lagt nogle nye artikler ud på sin hjemmeside. En af dem handler om sammenhængen mellem Dansk Folkeparti og Nazisme. Jeg er enig med Jacob Munck, og her er et lille uddrag:
Det som viser ideologisk identitet mellem Det danske Folkeparti og Hitlers politiske bevægelse er imidlertid meget mere end blot racismen og fjendebilledet. Det er også den nationalromantiske forståelse af egen nation og ønsket om at denne styres med autoritære midler. Hvor Hitler helt officielt afskaffede demokratiet, vælger Dansk Folkeparti og deres allierede en mere glidende og usynlig måde, som dog har det samme resultat. Det kaldes for "kamp mod terror" og indholdet i denne kamp er det påståede behov for altomfattende overvågning og en betydelig udvidelse af politi og efterretningstjenestes beføjelser, således at mennesker i realiteten kan overvåges, ransages, fængsles og udvises uden retsligt grundlag. Mistanke er nok.

Hele artiklen kan finder her: Jakob Munck: Hvad er nazisme?

Ingen kommentarer: