”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

fredag den 18. juli 2008

En rystet minister - hvad kommer det mig ved?

Der kan man bare se, Claus Hjort Frederiksen er rystet. Beretningen findes hos Ekstrabladet her: Hjort rystet over tolkesag. Men egentlig burde jeg være rystende ligeglad. For det er jo ikke Claus Hjort, som bestemmer over dansk erhvervsliv.

Så når jeg alligevel finder sagen værd at beskæftige mig med, er det fordi så mange politikere trods det, at de hverken er virksomhedsejere eller -ledere, gerne vil prøve at påvirke erhvervslivet i en bestemt retning. Og det er særdeles bekymrende.

For vi ved, at den private ejendomret, der bla. indebærer at en virksomhedsejer kan disponere som han selv finder bedst, er hele grundlaget for den motivation, livsglæde og økonomiske vækst, der kendetegner et frit samfund. Og når en politiker prøver at blande sig, så er det faktisk en begrænsning af den private ejendomsret og de gode ting som deraf følger.

Så det er ikke Claus Hjorts opgave at blande sig, også selvom indblanding pt. kun går ud på at informere om, at han er rystet. Hvad er han så næste gang, det frie samfund går på tværs af hans ønsker?

Ingen kommentarer: