”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

fredag den 25. juli 2008

Først rygerne, dernæst de tykke

Efter rygeloven har mange ventet, at tykke mennesker vil blive de næste ofre for statslig intolerance og regulering. Og noget kan sandelig godt tyde på, at det nu så småt er ved at være på vej.

I hvertilfælde har nogle engelske og belgiske forskere begået en ny undersøgelse, som viser, at fedme smitter - altså ikke fysisk forstås - men via nogle sociologiske mekanismer. Så hvis man omgås tykke mennesker bliver ens opfattelse af fedme påvirket, således at man ændrer adfærd og har større sandsynlighed for også selv at blive fed.

Så moralen på undersøgelse må være klar. At være i lokale med en fed er ligså farligt som at være sammen med en ryger. Så i første omgang skal staten straks gribe ind og hjælpe de stakkels tykke mennesker med at slanke sig. Men der hvor statens milde hjælp af uransagelige årsager ikke giver de ventede resultater, må der mere håndfaste initiativer til. For man kan da ikke have sådan nogle fede svin til at gå frit omkring og smitte. Eller kan man?

Artikel fra Politiken: Vi smitter hinanden med fedme

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hallo!
Sådan er det allerede i den såkaldte velfærdsstat Danmark.
Der ER altså noget, Den Danske Stat er bedre til end alle andre stater, og det er at give borgerne en beskidt behandling eller slet ingen. Se her:
http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/levevis/article540510.ece