”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

mandag den 8. august 2011

Økonomisk depression

Gerald Celente fra "the Trends Research Institute" mener, at USA og verdenen er på vej mod en ny stor depression.

Jeg håber naturligvis, at det ikke bliver så slemt, men han har i hverttilfælde helt ret i, at den amerikanske centralbank - og også den europæiske - har sendt alt for mange nye penge i cirkulation og derved udhulet værdien af de eksisterende penge.

Hør ham her:



Problemerne er i høj grad skabt af uansvarlige vestlige politikere, der bruger de penge, som de ikke har. Hvis man kan få politikerne til at stoppe op og lægge en anden kurs, vil det være fint, men hvad er chancen? Dermed ikke sagt, at de ansvarlige borgere i de respektive lande ikke skal gøre forsøget. For det synes jeg da, at de skal.

Men som privatperson må man nok prøve at sikre sig bedst muligt. Selv er jeg ikke ekspert, men det bedste man kan gøre er vel at betale sin gæld og begynde at spare op i reelle håndgribelige værdier som guld, sølv og måske også jord. Men sidstnævnte er naturligvis en langsigtet opsparing og er også lidt usikker, fordi man ikke ved, hvad desperate politikkerne måtte finde på af beskatning.

Ingen kommentarer: