”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

torsdag den 21. august 2008

Endnu en kanon

Noget tyder på, at enhver politker med respekt for sig selv må lade udarbejde en kanon. Og nu er Troels Lund Poulsen også hoppet med på vognen: Nu skal naturen også have en kanon.

Troels Lund Poulsen er selvfølgelig i sin gode ret til at mene, at danskere bør have større interesse og indsigt i den hjemlige natur. Men jeg kan ikke se, hvordan det kan være en statslig opgave at fremme dette mål. Så i stedet for at bruge skatteopkrævne ressourser burde ministeren søge støtte hos en fond og gå ind i projektet som privatperson.

I grunden er det faktisk korruption at bruge et offenligt embede til at forfølge private interesser, også selvom fornøjelse man selv får ud af det ikke er i form af kontanter. Men problemet med en så pricipielt indstilling er naturligvis, at så må det meste af det, de danske politikere fortager sig, stemples som korruption.

Men skal jeg alligevel sig noget godt om Troels Lund Poulsens nye projekt, så må det være, at projektet i sig selv er harmløst, og sålænge han bare bruger sine kræfter der, så laver han da ikke andre ulykker imens.

Ingen kommentarer: