”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

mandag den 11. august 2008

Sjovere at være statsmand

I flg. netavisen 180 Grader vil Anders Fogh Rasmussen nu omlægge skatten. Du kan læse artiklen her: Fogh vil have højere benzinpriser.

Det nuværende niveau for indkomstskat er efter min opfattelse umoralsk højt, og derudover har det også nogle graverende konsekvenser på hele samfundsøkonomien. Men moralsk set bliver det ikke spor bedre, bare fordi skatten omlægges til til andre afgifter.

Men indrømmes må det, at det da godt kan være, at konsekvenserne for samfundsøkonomien bliver lidt mere tålelige. Det vil i hverttilfælde være godt, hvis det bedre kan betale sig at arbejde, men samtidig smager det lidt for meget af, at vi alle skal være pavlovske hunde i et teknokratisk skattecirkus - ligesom hos Ny Alliance.

Hvor er den minimalstatsmand henne, som i sin tid gik til valg på en totrinsraket med skattestop nu, og siden rigtige skattelettelser? Hvis Fogh ellers havde tænkt sig at overholde løftet om skattelettelser, så havde der også være plads til undervejs at omlægge skattebyrden relativt indenfor rammen af skattestoppet.

Men tilfældet Anders Fogh Rasmussen ser desværre mere og mere ud til at være historien om, at det er sjovere at være statsmand end "kun" at være minimalstatsmand.

Ingen kommentarer: