”Velfærdsstaten” er skabt af mennesker, der ikke har virkelige helte; og som derfor har skabt et system, der har til formål at gøre verden årsagsløs, sådan at man (tror man) slipper for at forholde sig til alle de udfordringer, virkeligheden konfronterer en med. (Simon Espersen, Et samfund uden forbilleder)

lørdag den 9. august 2008

Skruen uden ende

I Københavns Kommune er der nogen, som er bekymrede for borgere, som lever uacceptabelt usundt. Historien blev bragt på 180 Grader for et par dage siden: "Er der nogen hjemme? Vi er fra sundhedspatruljen"

Ud over, at det er usympatisk med kommunale indgreb i menneskers privatliv, så er den socialdemokratiske tankegang også skruen uden ende.

For sålænge vi lever forskelliget, vil der altid være adfærdsformer, der kan udpeges som mere usunde end andre. Lykkedes det de socialdemokratiske politikere at eliminere de (efter egen opfattelse) værste former for usundehed, så vil nye former for usundhed komme i fokus. Det behøver ikke kun at dreje sig om fedtsyrer og motion, men det kan være altmuligt lige fra sex og nattesøvn til den mest sunde måde at fugte et frimærke. Kun fantasien sætter grænser.

Det er på tide at gå den anden vej og indse, at menneseker ejer deres egne liv. Og derfor er det en menneskret at kunne dumme sig uden næste dag at blive opsøget af et omklamrende omsorgsteam.

Ingen kommentarer: